Comet system forum

Discussion forum about Comet system products

Temperature, Humdity,

Pressure Transmitters

and Data Loggers

You are not logged in.

#1 26-02-2013 20:47:41

antonioalegria
Member
Registered: 26-02-2013
Posts: 5

cannot connect to T3510

I have a T3510 and it worked for some months sending info with snmp. Now the snmp is not working and I can't connect to T3510 by tsensor neither by telnet. I can only get ping answers.
At Find Device option in Tsensor software, only the IP and MAC addresses are shown. I tried to connect directly at the ethernet port using the same network address, but without success.
Anyone can help me?

Offline

 

#2 27-02-2013 08:26:25

HonzaD
Administrator
Registered: 11-08-2008
Posts: 293

Re: cannot connect to T3510

Hi,

As you described, it looks your T3510 device has wrongly set IP address, subnet mask or gateway. Network parameters of device are probably set to different network than device is connected.


Procedure how to handle with this problem is described in user manual. But in brief. If inside your network is available DHCP server follow these steps:

- run TSensor software -> Find Device Window -> Help! My device wasn't found!
- insert MAC address of the device (MAC address you find at factory label)
- check DHCP option or set IP address to 0.0.0.0 (IP 0.0.0.0 = DHCP)
- confirm device settings, TSensor change device settings to DHCP
- device will be rebooted, and ask DHCP server for IP



Jan

Offline

 

#3 27-02-2013 14:53:07

antonioalegria
Member
Registered: 26-02-2013
Posts: 5

Re: cannot connect to T3510

Hi, Jan.
The device IS found. The IP address is set to the same network. I even tried to directly connect a laptop at the ethernet port. The sensor IP is 10.181.5.102/24 and the laptop is 10.181.5.100/24. The MAC shown is exactly the same at factory label.
Thanks,
Antonio.

Offline

 

#4 27-02-2013 14:57:59

antonioalegria
Member
Registered: 26-02-2013
Posts: 5

Re: cannot connect to T3510

I also tried to change IP using the TSensor software, but instead of success message, the IP isn't changed.

Offline

 

#5 27-02-2013 15:05:41

HonzaD
Administrator
Registered: 11-08-2008
Posts: 293

Re: cannot connect to T3510

Hi,

Please check you mailbox. By the way, how blinks LED on RJ45 connector?


Jan

Offline

 

#6 28-02-2013 14:55:31

antonioalegria
Member
Registered: 26-02-2013
Posts: 5

Re: cannot connect to T3510

Hi, Jan.
The LED is blinking in a fixed frequency.
You won't be able to connect at the device because the network is protected and this type of connection isn't allowed by firewall policies.
I sent 2 pics to your mailbox.
Antonio.

Offline

 

#7 01-03-2013 07:38:40

HonzaD
Administrator
Registered: 11-08-2008
Posts: 293

Re: cannot connect to T3510

Hi Antonio,

If both LED on RJ45 connector green blinking in interval approximately 0.5 sec, it means main firmware inside flash memory is damaged. This mainly occurs if firmware is not successfully updated.
If you know IP of the device or you can find device inside TSensor then is good chance for device restore. More information via email support.


Jan

Offline

 

#8 01-03-2013 14:21:51

antonioalegria
Member
Registered: 26-02-2013
Posts: 5

Re: cannot connect to T3510

Jan,

Like I said via email, the firmware was restored and the monitoring is back to the normal.

I wanna thank your precious help and attention.

Antonio.

Offline

 

#9 09-07-2013 00:16:20

Diutern
Member
Registered: 09-07-2013
Posts: 1

Re: cannot connect to T3510

My T3510 is blinking same way. It responds to Ping but no telnet. Sensor setup utility can detect ip and Mac, but it not detect firmware or sensor type. What can i do?

Offline

 

#10 11-07-2013 08:50:18

MichalV
Administrator
Registered: 18-06-2007
Posts: 132

Re: cannot connect to T3510

Hi,

please check your mailbox.

Mike

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB | CZ / SK
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson