Comet system forum

Discussion forum about Comet system products

Temperature, Humdity,

Pressure Transmitters

and Data Loggers

You are not logged in.

#1 09-11-2007 07:26:27

BezReg
visitor
Registered: 29-05-2007
Posts: 31

spuštění sw trvá delší dobu

Zakúpili sme dvojkanálový záznamník teploty Logger SO121. PC program som stiahol z internetu (pri druhom pokuse z Vášho prezentačného CD z veltrhu ELOSYS 2007). Problém je v tom, že po kliknutí na "Comet" čakám cca 3 ! minúty, kým sa s ním dá niečo robiť (nastavenia, alebo dowload z prístroja). Je to v poriadku ? Nezdá sa mi aby spustenie tak malého programu trvalo tak neskutočne dlho. Prosím o odpoveď vo Vašom fóre, tam si ju prečítam. P.S. škoda, že nie je možný transfer do Excelu, kde pomocou vzorcov by bolo možné vypočítavať napr. denný priemer, priemer v určitých hodinách a pod., takto musíme všetky údaje (2 x 24 údajov za deň) prácne prepisovať do Excelu, čo je poriadny krok späť.

Ing.Dúbrava, Bratislava

Offline

 

#2 09-11-2007 07:40:49

MichalV
Administrator
Registered: 18-06-2007
Posts: 132

Re: spuštění sw trvá delší dobu

S takovým chováním programu jsme se zatím nesetkali. Potřebovali bychom více informací:
- operační systém a přibližná konfigurace počítače
- komunikace přes sériový port nebo USB
- co přesně trvá tak dlouho: jestli se program se zastaví ještě na úvodní obrazovce (v tom případě bychom potřebovali vědět, v jaké fázi se zastavil - je to řádek pod nápisem "COMET"), nebo jestli se program spustí, dají se otevírat soubory atd. ale přístroj nekomunikuje - co je v tom případě napsáno v informačním okně atd.

Data z programu se dají exportovat do formátu *.dbf (klikněte pravým tlačítkem myši na tabulku naměřených hodnot), ten se dá bez problémů otevřít v Excelu.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB | CZ / SK
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson