Comet system forum

Discussion forum about Comet system products

Temperature, Humdity,

Pressure Transmitters

and Data Loggers

You are not logged in.

#1 05-04-2011 17:09:26

miho
Member
Registered: 05-04-2011
Posts: 1

datalogger v letadle

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně použití datalogru (model S0122) v zavazadle v letadle - z hlediska pozadavku na vypnuti veskere elektroniky a případné zkušenosti s takovýmto použitím co se týká teplotních atd podmínek. Při hledání na internetu jsem našel zmínku o tom, že při přepravě citlivých zásilek (léky, umělecké předměty) se používají loggery, ale jsou tendence povolit jen schválené přístroje.
Jaký je váš názor čistě technický na případná nebezpečí? Máte nějaké reference zda při kontrole zavazadel (zapsaných, nikoli kabinových) je logger s čidlem vyhodnocen jako podezřelý přístroj?
Plánované použití je čistá zvědavost jak se mění teplota v zavazadlovém prosotru a v jakém vztahu je k okolní velmi nízké teplotě, nejde o faktické zabezpečení zásilky ani odborný výzkum.
Děkuji
M. Hokr

Offline

 

#2 07-04-2011 08:15:42

TomasT
Administrator
Registered: 29-05-2007
Posts: 64

Re: datalogger v letadle

V uvedené problematice nemáme žádné konkrétní zkušenosti, ale domnívám se, že logger (a zvláště s externí sondou) asi podezřelý být může.
Technicky vzato by však žádné nebezpečí hrozit nemělo, protože se jedná o bateriový přístroj s extrémně nízkým odběrem a elektromagnetické vyzařování našeho loggeru je na zcela minimální úrovni. Použitá baterie má velký teplotní rozsah (-55°C), takže ani zde nepředpokládám ohrožení.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB | CZ / SK
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson