Comet system forum

Discussion forum about Comet system products

Temperature, Humdity,

Pressure Transmitters

and Data Loggers

You are not logged in.

#1 08-09-2016 12:40:59

Kubee
Member
Registered: 08-09-2016
Posts: 2

Multilogger M1300 + Vision

Mám trable s komunikací logger M1300 s notebookem.
Když ho připojím přes cokoli, s pracovním notebookem se nespojí. Při připojení USB jej Vision nenalezne, když připojím logger do sítě, tak ho Vision sice najde, ale nespojí se s ním. Při připojení k jinému PC se připojí naprosto bez problémů během 3 vteřin, při komunikace se supportem jsme došli k závěru, že je problém v notebooku, tak jsem pátral a pátral a nic nevypátral.

Reinstalace ovladačů, reinstalace Visionu, připojení přímo k notebooku ethernetem, připojení přes síť ethernetem, statická IP, DHCP, když si dám v příkazovém řádku netstat -a nebo -b tak tam neustále naskakují pokusy o připojení z portů PC od 53000 až kdo ví kam, ale ani na jednom portu se asi nespojí. Ve firewallu mám povoleny jak Communication Service Tracer, tak samotný Vision. Jiný firewall ani antivir nemám, maximálně Defender ale ten je vypnutý.

V notebooku je spousta aplikací pro práci, ale na pozadí toho moc neběží, navíc nejsem v těch portech až tak sběhlý, tak přesně nevím, jak vyhledat port, přes který přistupuje z PC Vision k loggeru (abych daný port přímo povolil).

Pokud jsem připojený přes ethernet a zadám do prohlížeče přímo adresu loggeru, tak se na web server normálně dostanu, můžu dělat s loggerem vše co webové rozhraní umožňuje, ale Vision s ním nespojím. Dost mě zaráží, že to nejde ani přes ethernet ani USB.

Notebook je Lenovo IBM T61p, Windows 7 32 bit - jsou v něm programy od Siemensu pro práci s PLC, aplikaci od Papoucha, Wago, BD Senzors, Comet Datalogger, ComBricks, Samsung pro kamery, Marienberg no je toho ještě krapet víc, ale nedaří se mi vyhledat, kdo z nich by mohl mít obsazenou komunikaci tam kde potřebuji. Zkoušel jsem Vision spustit jako správce i uživatel.


Protože vím, že pátrání po takovém problému je na hodiny i dny, chci se zkusit zeptat, zda někdo nemá podobnou zkušenost a nepodařilo se mu to nějak rozchodit.

Offline

 

#2 13-09-2016 12:59:48

Kubee
Member
Registered: 08-09-2016
Posts: 2

Re: Multilogger M1300 + Vision

Vyřešeno, jak nevím, ale odinstalací některých nepodstatných programů, kompletní odebrání ovladačů i Visionu a komunikačního rozhraní a nová instalace bez restartu (aby se hned nenainstalovali Microsoftácké ovladače, ale vzal případné ovladače z instalace Visionu) a hle, komunikace funkční :-) asi dělali problém ovladače microsoftu, které se dle mého při instalaci nenahradili temi z Visionu. Uvidíme co přestalo fungovat v průběhu :-)

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB | CZ / SK
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson